De praktijk

Mijn verhaal
 
Enkele jaren geleden ben ik door een burn-out flink op mijn plaats gezet waardoor ik ook ineens heel erg bewust werd van mijn gevoeligheid. Een lange en moeizame zoektocht volgde, waarin ik mezelf stukje bij beetje terug heb gevonden. Door het bewust worden van wie ik nou eigenlijk ben en wat mij gelukkig (en vooral NIET gelukkig) maakt ben ik weer in mijn kracht komen te staan. Het ondergaan van energetische behandelingen heeft daar voor mij een heel groot aandeel in gehad. Ik ben uiteindelijk zelf diverse opleidingen en cursussen gaan volgen waardoor ik ben opgeleid tot o.a. Reiki behandelaar en hoogsensitiviteits coach en momenteel volg ik de registeropleiding tot Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig (E.E.N.) Therapeut. Mijn manier van werken richt zich voornamelijk op het energetische stuk, waarbij tevens lichamelijke klachten worden behandeld. Daarnaast leer ik hooggevoeligen bewuster omgaan met hun sensitiviteit.
 
 

Wat is een energetische behandeling?

Bij energetische therapie gaat men er van uit dat stress, ziekten, psychische problemen e.d. ontstaan door een verstoring van het energieveld. Deze kunnen ontstaan door bijvoorbeeld (emotionele) overbelasting, trauma’s en blokkades, waardoor de energie niet langer stroomt. Dit kan doorwerken op je fysiek waardoor je lichamelijke klachten zult ervaren. In mijn behandelingen werk ik vanuit een holistische visie, waarbij ik mij richt op het energetisch niveau. Op deze manier kan ik jou in totaliteit (dus niet alleen fysiek of mentaal) behandelen en hierdoor tevens de kern van de problematiek aanpakken. Blokkades worden opgeheven en het zelf genezend vermogen van het lichaam zal weer op gang komen, waardoor er ruimte voor herstel ontstaat. Behandelingen zijn mogelijk in de praktijk en op afstand. Voor meer informatie over een energetische behandeling op afstand klik hier.

Wat is hoogsensitiviteit?

Hoogsensitiviteit is een aangeboren eigenschap die vaak niet herkend of begrepen wordt. Ieder mens heeft een bepaalde mate van prikkeling nodig, echter is het niveau van overprikkeling eerder bereikt bij een  hoogsensitief persoon. Het zenuwstelsel van een hoogsensitief persoon is gevoeliger voor zintuiglijke prikkels en de verwerking hiervan kost meer tijd en energie dan bij de meeste andere mensen. Dit kan leiden tot onbegrip of irritatie omdat men elkaar niet (goed) begrijpt. Veel hoogsensitieve personen hebben een goede intuïtie en voelen vaak een diepe verbinding met andere mensen, de natuur en met dieren. Doordat ze meer open staan voor prikkels van buitenaf raken ze vaak sneller van slag. Bijvoorbeeld mensenmassa`s, verkeersdrukte, felle lichten, harde geluiden, verkeerd voedsel en medicatie kunnen hoogsensitieve personen van hun stuk brengen. Voldoende rust nemen om te herstellen van overprikkeling is dan ook van groot belang. Echter is dit niet altijd mogelijk in de drukke tijd waarin wij leven. Daarbij zijn veel hoogsensitieve personen zich (nog) niet bewust van hun verhoogde gevoeligheid waardoor hun systeem vaak langdurig overbelast blijft raken met alle gevolgen van dien. Een energetische behandeling kan dan een goede ondersteuning bieden om zowel fysiek als mentaal tot rust te komen. Daarnaast kan ik je leren om grenzen te hanteren zodat je systeem minder snel overprikkelt raakt en sneller zal herstellen.

Bewust Veerkrachtig

info@bewustveerkrachtig.nl

0616700674

Openingstijden:

Maandag          Gesloten

Dinsdag            09:00 – 20:00

Woensdag        Gesloten

Donderdag       09:00 – 20:00

Vrijdag               09:00 – 20:00

Zaterdag           09:00 – 17:00

Zondag              Gesloten